+36 34 783 810

Segíthetünk?

  Hétfőtől-Péntekig: 8:00-16:00

  2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/B II./6.

Porszem a gépezetben

Közzétéve: 2016.11.16.

A por megtelepszik az asztali számítógépben ugyanúgy, mint egy laptop belsejében. Ilyenkor az eszköz hűtése kerül veszélybe. Szervizünk azonban elvégzi Ön helyett a takarítást, ezzel hosszabb életet biztosítva számítógépének.

Porszem a gépezetben

Legalább félévente tisztítani kell!

Az apró réseken át bejutó por megakadályozza, hogy számítógépünkben a levegő szabadon mozogjon. A por a számítástechnikai eszközök legnagyobb ellensége. Mivel ezek az apró részecskék könnyen elektromosan töltött állapotba kerülnek, az alaplapokban és más nyomtatott áramkörrel vezérelt alkatrészekben elektromos kisüléseket hozhatnak létre. A por a ventillátorok lapátjaira és a hűtőbordák közé rakódva rontja azok hatásfokát is, így a számítógép magasabb hőmérsékleten működik, ami jelentősen lerövidíti az élettartamát.

Legyen bármilyen tiszta egy lakás, sajnos ez a jelenség egy idő után elkerülhetetlen. Természetesen egy otthon használt asztali számítógép nehezebben piszkolódik, mint egy minden nap magunkkal hurcolt laptop. A laptopot ezért legalább félévente ki kell takaríttatni egy szervizben, ez szerencsére olcsón megúszható beavatkozás. PC-k esetében elég az évenkénti takarítás, hogy megóvjuk a felmelegedéstől.

Tanácsok a por ellen

  1. Elhelyezés: Fontos, hogy a számítógép mindig magas helyen legyen, a padlóra ne rakjuk, hiszen ott a legkoncentráltabb a por mennyisége.
  2. Szellőzés: Semmiképpen ne helyezzük ablak alá, vagy az asztal tetejére. Legmegfelelőbb az a számítógépasztal, amely a portól és szennyeződésektől védi gépünket, mégis biztosítja a megfelelő szellőzést.
  3. Használat: Ha nem használjuk laptopunkat, takarjuk le, tegyük zárt helyre, ahol nem érheti por.
  4. Gyors segítség: Rendszeresen töröljük át a gépházat enyhén nedves, mikroszálas törlőkendővel. Kapható a piacon, elektromos eszközök tisztítására alkalmas folyadék is erre a célra.
  5. Megelőzés: Egészen jó áron lehet már kapni mikroszűrőket, amivel eltakarhatjuk a gépház nyílásait. A szűrő a levegőt átengedi, de a szennyeződéseket kívül tartja.
  6. Takarítás: Ajánlatos félévente–évente kompresszor/dobozos sűrített levegő segítségével kitakarítani.

A házi praktikák és az odafigyelés ellenére elkerülhetetlen, hogy porszem kerüljön a gépezetbe. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy időről időre bízza szakemberre számítógépe tisztítását. Szervizünk rövid határidővel és kedvező áron vállalja számítógépek és laptopok tisztítását.

Kapcsolódó szolgáltatások

PC szerviz

PC szerviz

Érdemes szakemberre bízni asztali számítógépe javítását, karbantartását. Szervizünkben nem számítunk fel bevizsgálási díjat. Megoldjuk szoftveres problémáit is, legyen szó frissítésről vagy újratelepítésről. Visszatérő ügyfeleinket ingyenes tanácsadással segítjük. Cégünk minden elvégzett munkára garanciát vállal.

Laptop szerviz

Laptop szerviz

Bármilyen borsos az áruk, sajnos a laptopok nem örök életűek. Élettartamunkat azonban jelentősen meghosszabbíthatjuk rendszeres ellenőrzéssel és karbantartással. Bevizsgálási díj nélküli árajánlattal várjuk ügyfeleink jelentkezését tatabányai szervizünkben. Minden elvégzett munkára garanciát vállalunk!

Szolgáltatásaink

PC szerviz

PC szerviz

Számítógépek javítása, szoftveres karbantartása, tisztítása és összeszerelése.

Laptop szerviz

Laptop szerviz

Laptopok javítása, tisztítása és szoftveres karbantartása márkától függetlenül.

Programozás oktatás

Programozás oktatás

Egyéni és csoportos programozás oktatás tantermi vagy online változatban.

PC összeállítás

PC összeállítás

Igényfelmérés, tervezés, alkatrészbeszerzés, összeszerelés, telepítés, garancia.

Google + oldalunk

Reelweb Kft.

Webfejlesztés

Arculattervezés. webfejlesztés, keresőoptimalizálás

Kérdése van?

Írja meg nekünk kérdéseit, csapatunk minden üzenetre gyorsan válaszol.

További elérhetőségeink
  • Cím: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/b. II./6.
  • Telefonszám: +36 34 783 810
  • E-mail: info@reelcomp.hu
  • Hétfőtől-Péntekig: 08:00-16:00
Reelcomp iroda Tatabányán