Számítógép szerviz Tatabánya

Porszem a gépezetben

today 2016. november 16.

A por megtelepszik az asztali számítógépben ugyanúgy, mint egy laptop belsejében. Ilyenkor az eszköz hűtése kerül veszélybe. Szervizünk azonban elvégzi Ön helyett a takarítást, ezzel hosszabb életet biztosítva számítógépének.

Porszem a gépezetben

Legalább félévente tisztítani kell!

Az apró réseken át bejutó por megakadályozza, hogy számítógépünkben a levegő szabadon mozogjon. A por a számítástechnikai eszközök legnagyobb ellensége. Mivel ezek az apró részecskék könnyen elektromosan töltött állapotba kerülnek, az alaplapokban és más nyomtatott áramkörrel vezérelt alkatrészekben elektromos kisüléseket hozhatnak létre. A por a ventillátorok lapátjaira és a hűtőbordák közé rakódva rontja azok hatásfokát is, így a számítógép magasabb hőmérsékleten működik, ami jelentősen lerövidíti az élettartamát.

Legyen bármilyen tiszta egy lakás, sajnos ez a jelenség egy idő után elkerülhetetlen. Természetesen egy otthon használt asztali számítógép nehezebben piszkolódik, mint egy minden nap magunkkal hurcolt laptop. A laptopot ezért legalább félévente ki kell takaríttatni egy szervizben, ez szerencsére olcsón megúszható beavatkozás. PC-k esetében elég az évenkénti takarítás, hogy megóvjuk a felmelegedéstől.

Tanácsok a por ellen

  1. Elhelyezés: Fontos, hogy a számítógép mindig magas helyen legyen, a padlóra ne rakjuk, hiszen ott a legkoncentráltabb a por mennyisége.
  2. Szellőzés: Semmiképpen ne helyezzük ablak alá, vagy az asztal tetejére. Legmegfelelőbb az a számítógépasztal, amely a portól és szennyeződésektől védi gépünket, mégis biztosítja a megfelelő szellőzést.
  3. Használat: Ha nem használjuk laptopunkat, takarjuk le, tegyük zárt helyre, ahol nem érheti por.
  4. Gyors segítség: Rendszeresen töröljük át a gépházat enyhén nedves, mikroszálas törlőkendővel. Kapható a piacon, elektromos eszközök tisztítására alkalmas folyadék is erre a célra.
  5. Megelőzés: Egészen jó áron lehet már kapni mikroszűrőket, amivel eltakarhatjuk a gépház nyílásait. A szűrő a levegőt átengedi, de a szennyeződéseket kívül tartja.
  6. Takarítás: Ajánlatos félévente–évente kompresszor/dobozos sűrített levegő segítségével kitakarítani.

A házi praktikák és az odafigyelés ellenére elkerülhetetlen, hogy porszem kerüljön a gépezetbe. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy időről időre bízza szakemberre számítógépe tisztítását. Szervizünk rövid határidővel és kedvező áron vállalja számítógépek és laptopok tisztítását.