Számítógép szerviz Tatabánya

Bemutatkozik a Windows 10

today 2016. október 21.

Biztonságos, jól kezeli a memóriát, gördülékeny. Megint van start menüje, és saját vírusvédelemmel rendelkezik. A Microsoft vélhetően utolsó számot kapott operációs rendszere, a Windows 10 a felhasználók igényeit tartja leginkább szem előtt.

Bemutatkozik a Windows 10

Felhasználókra szabva

Kicsit döcögősen indult a legújabb Windows, a 10 életútja, úgy tűnt, a Microsoft rá akarja kényszeríteni a felhasználókra. Pedig inkább épp az ellenkezője történt: a cég több éves kérdőívezés és kutatás után fejlesztette ki minden idők legfelhasználóbarátabbnak tartott operációs rendszerét. A Windows 10 valós felhasználói igényekre ad valós választ. A fejlesztők kiküszöbölték a Windows 8 hibáit. A Windows 9 kimaradása után a fejlesztők jól kezelhető felhasználói felületet, gyors reakcióidőt tettek le az asztalra. Nem mellékes az sem, hogy ingyenesen lehetett hozzájutni.

Csupa újdonság

A Windows 10-ben mutatkozott be a Microsoft legkisebb gyermeke, az Edge nevű böngésző. Ahogy az operációs rendszer, az Edge is letisztult, egyszerű megjelenésű, mentes a felesleges látványos elemektől, bátran mondhatjuk, hogy minimalista. A könyvjelzők, a kedvencek és az előzmények kezelése is egyszerűsödött. Kapott egy hasznos újdonságot: készíthetünk webjegyzetet. Ez annyit jelent, hogy bármikor, bármit felírhatunk a böngésző képére, amit aztán elmenthetünk, és rögtön küldhetünk tovább. Újítás, hogy a parancssorba mostantól ctrl-v-vel is másolhatunk szöveget, ami gyorsíthatja a sebesen dolgozó felhasználókat.

Windows áruház

Már a Windows 8-ban is elérhető volt a Windows áruház, de a 10-ben további fejlesztéseket kapott. Egyelőre úgy néz ki, új és korszerű szoftvereket, programokat telepíthetünk a számítógépünkre, egy fiókra tíz darabot tehetünk. Akinek Windows alapú operációs rendszer fut a telefonján, annak egyébként ismerős lehet a felület.

Önvédelemből ötös

A Windows 10 egyik legnagyobb előnye, hogy gyári vírusvédelemmel rendelkezik, ami ráadásul igen stabil, és nem lassítja a gépünket, legalábbis nem annyira, mint a jól megszokott programok. Hasznos kiegészítő a biztonságimentés-készítő, ráadásul a Windows 10 a Windows 7 mentéseit is kezeli. Ez annak jöhet jól, aki az új operációs rendszert egy új gépen használja.

Összefoglalva, a Windows 10 egy korszerű operációs rendszer, sok új és hasznos szolgáltatással. Kisebb problémát jelenthet, hogy a driver igényei kicsit nagyok, ami lassíthatja a számítógépünket, de egy komolyabb computernél nem lehet semmilyen gond a sebességgel.