Számítógép szerviz Tatabánya

Hírek

Számítógép-szerelő vs. egyetemi informatikus képzés

Számítógép-szerelő vs. egyetemi informatikus képzés

2021. január 29.

Sokan vannak, akik már középiskolás korukban tudják, hogy informatikával szeretnének tovább menni. A számítástechnika azonban elképesztően szerteágazó szakterület.

Milyen a jó fülhallgató?

Milyen a jó fülhallgató?

2020. november 13.

A fülhallgató sokak számára a mindennapok része, otthon, az utcán és a munkahelyen állandóan használják. Több szempontot kell figyelembe venni az ideális választáshoz, például, hogy vezetékesre vagy wifisre van szükségünk, milyen zajszűrővel rendelkezik, és persze hogy mennyibe kerül. Manapság nagyon sok modell közül lehet választani, ennek azonban megvan a hátránya is, hiszen a széles kínálat megnehezíti a jó döntést.

Melyik a legjobb laptop márka?

Melyik a legjobb laptop márka?

2019. augusztus 20.

Ha új laptopot vásárolunk, szinte végtelen számú márka közül választhatunk. Mindegyiknek megvan az egyedi jó és kevésbé jó tulajdonsága. Egy adott gyártó termékei általában azonos színvonalat képviselnek, egy készülék után eldönthetjük, hogy veszünk-e még az adott cégtől bármit.

Hiány a grafikus kártyák piacán

Hiány a grafikus kártyák piacán

2019. május 20.

A Bitcoin, a virtuális deviza bányászásának népszerűsége olyan méreteket öltött a világban, hogy az hiányt okoz a grafikus kártyák piacán. A feljavított teljesítményű számítógépek hatékonyabbak a virtuális pénz megtalálásra, kibányászására. A bányászat pedig nem más, mint amikor egy számítógép kapacitását a Bitcoin hálózaton folyó tranzakciók feldolgozására ajánljuk fel.

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

2019. január 25.

Gyakori probléma ügyfeleink között, hogy túl későn hozzák be a számítógépüket vagy laptopjukat a szervizünkbe, és nem veszik figyelembe, vagy nem veszik észre időben a merevlemez állapotának romlását.

A világ legkisebb számítógépei

A világ legkisebb számítógépei

2018. július 31.

Jelenleg a világon a 0,3 mm-es számítógép a legkisebb, melyet a Michigani Egyetem kutatói készítettek el. Ennél egy mérettel nagyobb az IBM Research találmánya, ami 1mm x 1mm-es.

Mire használható egy drón?

Mire használható egy drón?

2018. február 17.

A drónok a 2017-es év legfelkapottabb ajándékötletei között szerepeltek, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen reptetik magasba ezeket a kvadrokoptereket. Gyorsan és messzire képesek repülni, rádiós távirányítóval, okostelefonnal vagy tablettel egyaránt vezérelhetőek, igazi kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

Milyen az ideális számítógépház?

Milyen az ideális számítógépház?

2018. január 11.

Egy jó számítógépházban minden elfér, kényelmes szerelni, rugalmasan bővíthető és kis helyet foglal. Létezik ilyen? Szerencsére a gyártók ontják magukból a jobbnál jobb számítógépházakat, de vajon melyik az ideális választás?

A hatékony vírusvédelemért fizetni kell?

A hatékony vírusvédelemért fizetni kell?

2018. január 02.

Az Opswat (Cyber Security and Malware Protection) felmérése szerint a világon minden második számítógépet ingyenes antivírus szoftver védelmez. Sok felhasználó gondolja úgy, hogy nem akar fizetni valamiért, amit ingyenesen is megkaphat.

Miért fontos a biztonsági mentés?

Miért fontos a biztonsági mentés?

2017. október 16.

Tegyük fel magunknak az elkerülhetetlen kérdést: Mi történne, ha holnapra minden adat eltűnne a számítógépünkről? Nap mint nap találkozunk olyan felhasználókkal, akiknek eszébe sem jut, hogy a kulcsfontosságú adataik veszélyben vannak. Az adatok megőrzése érdekében párhuzamosan több megoldást is alkalmazni kell, nem elég csupán egyetlen egyre hagyatkozni.

Bemutatkozik az A11 Bionic chip

Bemutatkozik az A11 Bionic chip

2017. szeptember 21.

Mindhárom új iPhone terméket (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) ugyanazzal a processzorral tuningolta fel az Apple. Úgy tűnik, elég jól tette, mert a hatmagos A11 Bionic chip erős, mint a bika, hiba nélkül teljesít és teszi a dolgát.

Egyedi PC összeállítás Tatabányán

Egyedi PC összeállítás Tatabányán

2017. augusztus 23.

Gyakran keresnek minket ügyfeleink egyedi igényeikkel. PC-t összeszerelni azonban nem is olyan egyszerű feladat, mint azt sokan gondolják. Nagyon sok mindenre kell figyelni, mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.

ReelWeb és ReelComp szülinap

ReelWeb és ReelComp szülinap

2017. augusztus 10.

Nagyszabású céges rendezvénnyel, lufiosztással, szórólapozással és Facebook-os nyereményjátékkal ünnepeltük 1 éves szülinapunkat Tatabányán. A ReelWeb és ReelComp tatabányai működésének 1 éves évfordulóját ünnepelte 2017. július 28-án és 29-én.

5 lépés a vírustámadások ellen

5 lépés a vírustámadások ellen

2017. július 03.

Az elmúlt hónapokban két nagyobb vírus is végigsöpört a világon, mely csaknem 150 országot érintett, köztük hazánkat is. A hackerek főleg intézményeket és nagyobb cégeket támadtak, de rengeteg magánszemély is áldozatul esett.

Java programozás oktatás Tatabányán

Java programozás oktatás Tatabányán

2017. június 13.

Ha már megismerkedett a programozás alapfogalmaival, lépjen a következő szintre! Kiscsoportos, interaktív Java tanfolyamot indítunk, hogy hasznosan teljen a nyár. Tanuljon velünk programozni, klimatizált teremben, jó hangulatban!

C programozás oktatás Tatabányán

C programozás oktatás Tatabányán

2017. május 26.

Ha szeretne megtanulni programozni, most megéri belevágni! Jelentkezzen júliusban induló intenzív programozás alapképzésünkre Tatabányán! Kiscsoportos, interaktív tanfolyamunk az alapoktól vezeti be a jelentkezőket a programozás rejtelmeibe.

Intel Optane SSD

Intel Optane SSD

2017. április 05.

A fejlesztés célja jelentősen meggyorsítani a hagyományos merevlemezeket. A HDD-k és az SSD-k közti legnagyobb különbséget ugyanis nemcsak az ár, hanem a sebesség is jelenti. A modellek kapacitásukhoz képest igencsak drágák.

Héliumos merevlemezek

Héliumos merevlemezek

2017. január 24.

Az árát még nem szabták meg, de valószínűleg mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki a Western Digital két új merevlemezére pályázik. Egy 12 és egy 14 terabájtos (TB) memóriával jelentkezett a legismertebb gyártó.

Raspberry PI: be a málnásba!

Raspberry PI: be a málnásba!

2017. január 05.

Nem egy erőmű, de nem is arra alkották, hogy repülőgép-szoftvereket tervezzenek vele. A Raspberry PI, magyar nevén a málna-PC egy zsebben hordozható marokszámítógép. Kiválóan alkalmas szörfözésre, filmnézésre, zenehallgatásra, programozási ismeretek elsajátítására, akár komolyabb szinten is.

Az SSD meghajtók előnyei

Az SSD meghajtók előnyei

2016. december 29.

Gyors, csendes, nehezebben melegszik fel, elfogadhatóan fogyaszt. Lassan, de biztosan terjednek ezek a meghajtók, amelyek a hagyományos merevlemezeknél még mindig jóval drágábbak, de azért már érződik némi árcsökkenés a piacon.

Porszem a gépezetben

Porszem a gépezetben

2016. november 16.

A por megtelepszik az asztali számítógépben ugyanúgy, mint egy laptop belsejében. Ilyenkor az eszköz hűtése kerül veszélybe. Szervizünk azonban elvégzi Ön helyett a takarítást, ezzel hosszabb életet biztosítva számítógépének.

Bemutatkozik a Windows 10

Bemutatkozik a Windows 10

2016. október 21.

Biztonságos, jól kezeli a memóriát, gördülékeny. Megint van start menüje, és saját vírusvédelemmel rendelkezik. A Microsoft vélhetően utolsó számot kapott operációs rendszere, a Windows 10 a felhasználók igényeit tartja leginkább szem előtt.

Nyári tanfolyamok 2016.

Nyári tanfolyamok 2016.

2016. szeptember 30.

Statikus és dinamikus weblapkészítő tanfolyamot indítottunk a 2016 nyarán, aminek tétje az volt, hogy a legjobbak felvételt nyerhettek a Reelweb KFT-hez. Meglepően jó eredménnyel zártunk, azóta három új kolléga is a csapatunkat erősíti.

Melyik a legjobb laptop?

Melyik a legjobb laptop?

2016. szeptember 19.

Laptopot venne? Szeretné tudni, melyik márkát kell a legritkábban szervizbe vinni? Egy szakportál százas skálán értékelte a tíz legismertebb laptopot. Hű szokásához híven az Apple kapta a győzelmi almát.

Öt szerviz, amit kerülni kell

Öt szerviz, amit kerülni kell

2016. augusztus 11.

Milyen egy jó számítógép szerviz? A kérdésre nehéz megfelelő választ adni, de azt, hogy mire érdemes figyelni akkor, ha nem akarjuk, hogy átverjenek, jóval könnyebb megfogalmazni.