+36 34 783 810

Segíthetünk?

  Hétfőtől-Péntekig: 8:00-16:00

  2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/B II./6.

Bekapcsoló gomb csere

Közzétéve: 2018.09.17.

Sajnálatos módon ezt a Dell laptopot nem mi szereltük elsőnek. Egy rendszergazda cserélte benne a hagyományos merevlemezt SSD-re, de valahogy sikerült elrontani a bekapcsoló gombot is. Átvételkor a laptopot sehogy sem lehetett bekapcsolni.

Dell 15 3000 sorozatú laptop bekapcsoló gombjának cseréje

Mi volt a hiba?

Az SSD cseréhez a bekapcsoló gombhoz nem is kellett volna nyúlni, hiszen csak le kell venni a laptop alsó burkolatát, és máris hozzá lehet férni a merevlemezhez. Hősünk nem így gondolta, és sikerült tönkretennie a laptop bekapcsoló rendszerét.

Szétszedés után megállapítottuk, hogy a bekapcsoló panel mikrokapcsolója elromlott az indítógomb túl erős nyomkodásától, sőt egy kis pöcök is letört, ami a panelt a helyén tartotta, és ellentartott, amikor a bekapcsoló gombot valaki megnyomta.

Ehhez a géphez raktáron nem találtunk alkatrészt, így ebay-ről rendeltük meg a szükséges panelt és a hozzá kapcsolódó szalagkábelt. A csomag a rendeléstől számítva 2 héten belül megérkezett, mindeközben cseregépet biztosítottunk ügyfelünk részére, hogy a munka ne álljon meg náluk, hiszen ez az egyetlen számítógép volt az irodában, és ez látott el minden fontos feladatot.

Beszerelés után egy kis ragasztó segítségével sikerült rögzíteni a panelt, ezáltal sikerült megjavítani a laptopot.

Mi a tanulság?

Sajnos sokan hiszik azt, hogy ha valaki ért a számítógéphez, akkor mindenhez ért, ami vele kapcsolatos. Ezt a fenti példa is mutatja, hogy nem minden esetben van így. Sokszor egy egyszerű művelet is súlyos hibákat eredményezhet, ha nem hozzáértő kezek végzik el. Mielőtt valakinek odaadjuk a több százezres laptopot javításra, győződjünk meg arról, hogy az illetőnek van hozzá megfelelő képesítése és nem utolsó sorban megfelelő tapasztalata.

A fényképek IPHONE 7 telefonnal készültek.

Kapcsolódó tartalom

Egyedi PC összeállítás Tatabányán

Gyakran keresnek minket ügyfeleink egyedi igényeikkel. PC-t összeszerelni azonban nem is olyan egyszerű feladat, mint azt sokan gondolják. Nagyon sok mindenre kell figyelni, mindenképp érdemes szakemberhez fordulni.

Kiemelt hírek

2019. Január 25.

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

Gyakori probléma ügyfeleink között, hogy túl későn hozzák be a számítógépüket vagy laptopjukat a szervizünkbe, és nem veszik figyelembe, vagy nem veszik észre időben a merevlemez állapotának romlását.

2018. Július 31.

A világ legkisebb számítógépei

Jelenleg a világon a 0,3 mm-es számítógép a legkisebb, melyet a Michigani Egyetem kutatói készítettek el. Ennél egy mérettel nagyobb az IBM Research találmánya, ami 1mm x 1mm-es.

2018. Február 17.

Mire használható egy drón?

A drónok a 2017-es év legfelkapottabb ajándékötletei között szerepeltek, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen reptetik magasba ezeket a kvadrokoptereket. Gyorsan és messzire képesek repülni, rádiós távirányítóval, okostelefonnal vagy tablettel egyaránt vezérelhetőek, igazi kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

Facebook oldalunk

Facebook oldalunk

Kérdése van?

Írja meg nekünk kérdéseit, csapatunk minden üzenetre gyorsan válaszol.

További elérhetőségeink
  • Cím: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/b. II./6.
  • Telefonszám: +36 34 783 810
  • E-mail: info@reelcomp.hu
  • Hétfőtől-Péntekig: 08:00-16:00
Reelcomp iroda Tatabányán