+36 34 783 810

Segíthetünk?

  Hétfőtől-Péntekig: 8:00-16:00

  2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/B II./6.

Gamer konfiguráció költöztetése

Közzétéve: 2018.05.03.

A számítógépházak is elöregedhetnek, megsárgulhatnak, eltörhetnek és elavulhatnak. A napokban egy Gamer konfiguráció érkezett hozzánk eléggé retrós házban, aminek még az oldala is hiányzott.

Gamer konfiguráció költöztetése

SP Super Power

A számítógépház tele volt porral és piszokkal, hiszen nem volt rajta az oldala, ami meg tudta volna védeni. Külseje sárga volt, mivel rendszeresen dohányoztak a gép mellett, de az idő vasfoga is nyomott hagyott már a gépházon. A retro stílus ellenére a gép belseje viszonylag modern volt, egy gamer konfiguráció lapult meg benne:

 • Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2P
 • Memória: Kingston 2x4GB HyperX Savage DDR3
 • Videokártya: ATI Radeon R7 250
 • Processzor: AMD Phenom II X4 965
 • HDD: Western Digital 500GB
 • SSD: Kingston 2.5" SSD SATA3 120GB, A400
 • Tápegység: Codegen 400W ATX
 • Számítógépház: SP Super Power

A tulajdonos a későbbiekben szertne processzort és videokártyát bővíteni, ezért már most lecseréltük a tápegységet, és egy Gamer konfigurációhoz illő külső borítást is kapott. A tápegység nemcsak az ingadozó teljesítménye és a kora miatt került lapátra, hanem azért is, mert folyamatosan hangos és zavaró hangot adott.

Cserélt alkatrészek:

 • Tápegység: CHIEFTEC Tápegység iARENA 700W 12cm ATX OEM 80+
 • Számítógépház: ZALMAN Ház Midi ATX Z1

Zalman Z1

A régi számítógépházból kiszereltük a használható alkatrészeket, és alapos pucolás és kontakt tisztítás után átszereltük őket az új házba. A látvány magáért beszélt.

A Zalman Z1 modell egy nagyon elegáns megoldás Gamer konfigurációk számára, hiszen sok hely van benne. Az acél és műanyag szellőzőnyílásoknak köszönhetően hatékony légáramlás biztosítja a számítógép alkatrészeinek hűtését. A ház nagyon egyszerű kialakításának köszönhetően a falak és a lemezek beépítése és eltávolítása külön szerszám nélkül is lehetséges. A kábelek egyszerű és könnyű kezelhetőségéért speciális rések vannak kialakítva az alaplapban. A gumitalp a gépház alján jól csökkenti a zajt és a rezgést, ezzel biztosítva a csendes működést.

A fényképek LENOVO YOGA 3 PRO tablettel készültek.

Kapcsolódó tartalom

Milyen az ideális számítógépház?

Egy jó számítógépházban minden elfér, kényelmes szerelni, rugalmasan bővíthető és kis helyet foglal. Létezik ilyen? Szerencsére a gyártók ontják magukból a jobbnál jobb számítógépházakat, de vajon melyik az ideális választás?

Kiemelt hírek

2019. Január 25.

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

Gyakori probléma ügyfeleink között, hogy túl későn hozzák be a számítógépüket vagy laptopjukat a szervizünkbe, és nem veszik figyelembe, vagy nem veszik észre időben a merevlemez állapotának romlását.

2018. Július 31.

A világ legkisebb számítógépei

Jelenleg a világon a 0,3 mm-es számítógép a legkisebb, melyet a Michigani Egyetem kutatói készítettek el. Ennél egy mérettel nagyobb az IBM Research találmánya, ami 1mm x 1mm-es.

2018. Február 17.

Mire használható egy drón?

A drónok a 2017-es év legfelkapottabb ajándékötletei között szerepeltek, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen reptetik magasba ezeket a kvadrokoptereket. Gyorsan és messzire képesek repülni, rádiós távirányítóval, okostelefonnal vagy tablettel egyaránt vezérelhetőek, igazi kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

Facebook oldalunk

Facebook oldalunk

Kérdése van?

Írja meg nekünk kérdéseit, csapatunk minden üzenetre gyorsan válaszol.

További elérhetőségeink
 • Cím: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/b. II./6.
 • Telefonszám: +36 34 783 810
 • E-mail: info@reelcomp.hu
 • Hétfőtől-Péntekig: 08:00-16:00
Reelcomp iroda Tatabányán