+36 34 783 810

Segíthetünk?

  Hétfőtől-Péntekig: 8:00-16:00

  2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/B II./6.

HP Pavilion 15 HDD csere SSD-re

Közzétéve: 2018.02.01.

Egy HP Pavilion 15-n050sh laptopot kaptunk azzal a hibával, hogy nagyon lassú. Ügyfelünk elmondása szerint a laptop nemrég egy másik szervizben HDD cserén esett át, mivel az eredeti merevlemez tönkrement.

HP Pavilion 15 HDD csere és Windows 8.1 mentés

HDD teszt a HD-Tune programmal

A laptop 1TB méretű Seagate Barracuda 5400 Rpm SATA3 merevlemezzel volt szerelve. Használat közben valóban indokolatlanul lassult a rendszer, ezért egy merevlemez Benchmark-ot (grafikus írás-olvasás tesztet) futtattunk rajta. Sok program képes erre, de mi a HD Tune merevlemez állapot vizsgáló program mellett döntöttünk. 

HDD teszt a HD-Tune programmal

A teszt eredménye elég szélsőséges adatokat mutatott az írás-olvasás sebességére vonatkozóan. Minimum 0.1 MB/sec értéktől a 112.1 MB/sec értékig hullámzott a grafikon. Rossz szektort nem találtunk a meghajtón, ezért azt javasoltuk ügyfelünknek, hogy adatok ideiglenes tárolására még jól jöhet, tartsa meg a HDD-t egy külső USB-s házban, a laptopba pedig építsünk be egy Kingston 120GB SATA3 UV40 SSD-t, ami megnöveli majd a laptop sebességét és teljesítményét is.

Windows mentés SSD-re optimalizálva

Mivel a merevlemezt eltávolítottuk, egy speciális program segítségével szektorról szektorra rámásoltuk az eredeti merevlemez tartalmát az SSD-re. Így az SSD-vel indítva a laptopot ismét az eredeti Windows 8.1 töltődött be, adatvesztés nélkül.

A fényképek XIAOMI REDMI Note 4X telefonnal készültek.

Kapcsolódó tartalom

Az SSD meghajtók előnyei

Gyors, csendes, nehezebben melegszik fel, elfogadhatóan fogyaszt. Lassan, de biztosan terjednek ezek a meghajtók, amelyek a hagyományos merevlemezeknél még mindig jóval drágábbak, de azért már érződik némi árcsökkenés a piacon.

Kiemelt hírek

2019. Január 25.

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

Gyakori probléma ügyfeleink között, hogy túl későn hozzák be a számítógépüket vagy laptopjukat a szervizünkbe, és nem veszik figyelembe, vagy nem veszik észre időben a merevlemez állapotának romlását.

2018. Július 31.

A világ legkisebb számítógépei

Jelenleg a világon a 0,3 mm-es számítógép a legkisebb, melyet a Michigani Egyetem kutatói készítettek el. Ennél egy mérettel nagyobb az IBM Research találmánya, ami 1mm x 1mm-es.

2018. Február 17.

Mire használható egy drón?

A drónok a 2017-es év legfelkapottabb ajándékötletei között szerepeltek, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen reptetik magasba ezeket a kvadrokoptereket. Gyorsan és messzire képesek repülni, rádiós távirányítóval, okostelefonnal vagy tablettel egyaránt vezérelhetőek, igazi kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

Facebook oldalunk

Facebook oldalunk

Kérdése van?

Írja meg nekünk kérdéseit, csapatunk minden üzenetre gyorsan válaszol.

További elérhetőségeink
  • Cím: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/b. II./6.
  • Telefonszám: +36 34 783 810
  • E-mail: info@reelcomp.hu
  • Hétfőtől-Péntekig: 08:00-16:00
Reelcomp iroda Tatabányán