+36 34 783 810

Segíthetünk?

  Hétfőtől-Péntekig: 8:00-16:00

  2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/B II./6.

Laptop tisztítás és javítás

Közzétéve: 2017.08.21.

Nemrég egy Compaq Presario CQ56 laptop érkezett szervizelésre. Ügyfelünk ajándékba kapta, de úgy gondolta, ráfér egy alapos tisztítás és további 2 GB RAM bővítés. Utóbbi gyorsan ment, lerendeltük, beszereltük és teszteltük, de a tisztításról ugyanez nem volt elmondható.

Compaq Presario CQ56 Laptop tisztítás és javítás

Amikor átvettük és bekapcsoltuk, rögtön észrevettük, hogy eléggé hangos a processzort hűtő ventilátor. Ezt követően a laptopot szétszedtük és alaposan kitakarítottuk. A takarólemezek alatt elég sok port és kutyaszőrt találtunk, amik nagy mértékben hatással voltak a laptop működésére. Az alkatrészeken barnás folyadékot is észleltünk, ami valószínűleg kávé vagy tea maradéka lehetett. Az alaplapon és a billentyűzet alatt csomókban gyűlt össze a sok por.

A laptopot már többször is szétszedték, a korábban okozott károk jól láthatóak voltak a burkolaton is. Az alaplapi I/O vezérlő és a bekapcsolópanel szalagkábele is megsérült, amiket javítani, illetve cserélni kellett. A processzort is újrapasztáztuk és kitakarítottuk a hűtőventilátort. A ventilátornak ez nem volt elég, sajnos ezután is hangos maradt. Csapágyas lett, ki kellett volna cserélni, de ügyfelünk nem kérte a javítását, mivel csak külföldről tudtuk volna beszerezni.

A fenti példa is jól mutatja, hogy a por és a kosz nagy ellensége a számítógépeknek. Éppen ezért javasoljuk, hogy időről időre bízza szakemberre számítógépe tisztítását. Szervizünk rövid határidővel és kedvező áron vállalja számítógépek és laptopok teljes körű tisztítását és javítását.

A fényképek HUAWEI P9 Lite telefonnal készültek.

Kapcsolódó tartalom

Porszem a gépezetben

A por megtelepszik az asztali számítógépben ugyanúgy, mint egy laptop belsejében. Ilyenkor az eszköz hűtése kerül veszélybe. Szervizünk azonban elvégzi Ön helyett a takarítást, ezzel hosszabb életet biztosítva számítógépének.

Kiemelt hírek

2019. Január 25.

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

Gyakori probléma ügyfeleink között, hogy túl későn hozzák be a számítógépüket vagy laptopjukat a szervizünkbe, és nem veszik figyelembe, vagy nem veszik észre időben a merevlemez állapotának romlását.

2018. Július 31.

A világ legkisebb számítógépei

Jelenleg a világon a 0,3 mm-es számítógép a legkisebb, melyet a Michigani Egyetem kutatói készítettek el. Ennél egy mérettel nagyobb az IBM Research találmánya, ami 1mm x 1mm-es.

2018. Február 17.

Mire használható egy drón?

A drónok a 2017-es év legfelkapottabb ajándékötletei között szerepeltek, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen reptetik magasba ezeket a kvadrokoptereket. Gyorsan és messzire képesek repülni, rádiós távirányítóval, okostelefonnal vagy tablettel egyaránt vezérelhetőek, igazi kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

Facebook oldalunk

Facebook oldalunk

Kérdése van?

Írja meg nekünk kérdéseit, csapatunk minden üzenetre gyorsan válaszol.

További elérhetőségeink
  • Cím: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/b. II./6.
  • Telefonszám: +36 34 783 810
  • E-mail: info@reelcomp.hu
  • Hétfőtől-Péntekig: 08:00-16:00
Reelcomp iroda Tatabányán