Számítógép szerviz Tatabánya

Compaq Presario CQ56 Laptop tisztítás és javítás

Nemrég egy Compaq Presario CQ56 laptop érkezett szervizelésre. Ügyfelünk ajándékba kapta, de úgy gondolta, ráfér egy alapos tisztítás és további 2 GB RAM bővítés. Utóbbi gyorsan ment, lerendeltük, beszereltük és teszteltük, de a tisztításról ugyanez nem volt elmondható.

Compaq Presario CQ56 Laptop tisztítás és javítás

Amikor átvettük és bekapcsoltuk, rögtön észrevettük, hogy eléggé hangos a processzort hűtő ventilátor. Ezt követően a laptopot szétszedtük és alaposan kitakarítottuk. A takarólemezek alatt elég sok port és kutyaszőrt találtunk, amik nagy mértékben hatással voltak a laptop működésére. Az alkatrészeken barnás folyadékot is észleltünk, ami valószínűleg kávé vagy tea maradéka lehetett. Az alaplapon és a billentyűzet alatt csomókban gyűlt össze a sok por.

A laptopot már többször is szétszedték, a korábban okozott károk jól láthatóak voltak a burkolaton is. Az alaplapi I/O vezérlő és a bekapcsolópanel szalagkábele is megsérült, amiket javítani, illetve cserélni kellett. A processzort is újrapasztáztuk és kitakarítottuk a hűtőventilátort. A ventilátornak ez nem volt elég, sajnos ezután is hangos maradt. Csapágyas lett, ki kellett volna cserélni, de ügyfelünk nem kérte a javítását, mivel csak külföldről tudtuk volna beszerezni.

A fenti példa is jól mutatja, hogy a por és a kosz nagy ellensége a számítógépeknek. Éppen ezért javasoljuk, hogy időről időre bízza szakemberre számítógépe tisztítását. Szervizünk rövid határidővel és kedvező áron vállalja számítógépek és laptopok teljes körű tisztítását és javítását.

A fényképek HUAWEI P9 Lite telefonnal készültek.