Számítógép szerviz Tatabánya

Öt szerviz, amit kerülni kell

today 2016. augusztus 11.

Milyen egy jó számítógép szerviz? A kérdésre nehéz megfelelő választ adni, de azt, hogy mire érdemes figyelni akkor, ha nem akarjuk, hogy átverjenek, jóval könnyebb megfogalmazni.

Öt szerviz, amit kerülni kell

Rossz felszereltség, hiányzó alkatrészek

Higgyen az első benyomásnak! Ha belép egy szervizbe, és mindenhol szétdobált alkatrészeket, rendetlenséget, port lát, azonnal forduljon ki. Legyen szó bármilyen szolgáltatásról, egy magára valamit is adó vállalkozásnak fontos a rend. Az ilyen helyek általában rosszul felszereltek, nem áll rendelkezésükre a megfelelő eszköz, amivel javíthatnának számítógépünkön. Felejtsük is el őket.

Fizessünk a semmire?

Biztosan találkozott már olyan szervizzel, ahol azért is több ezer forintot kértek, hogy megállapítsák, a számítógépnek valójában nincs semmi baja. Megesik, hogy csak azért járatják meg a külföldi márkaszerviznél, hogy aztán 10 ezer forint feletti összeget is elkérjenek tőlünk. Az ilyen helyeket az első rossz élmény után messziről kerülni kell.

Szakemberhiány

Alapvető követelmény lenne, de sajnos sok szervizben hiányoznak a megfelelően képzett szakemberek. A tulajdonos gyakran azon próbál spórolni, hogy alulképzett munkaerőt foglalkoztat. Ezt nehéz azonnal észrevenni, de ha valahol még sosem hallottak a problémánkról, az azért árulkodó jel lehet. Nem megfelelő kezek között pedig komolyan is meghibásodhat drága számítógépünk.

„Már kidobtuk, nem kérte”

Ha olyan alkatrész hibásodik meg, amit aztán a szervizben kicserélnek, minden esetben kérjük vissza régit. Ha valamiért nem akarják teljesíteni a kérést, lehet, hogy nem is volt olyan nagy gond azzal a bizonyos eszközzel, vagy éppen javítható lett volna, csak már egy másik tulajdonost szolgál. Ilyenkor általában azzal érvelnek, hogy mivel nem kértük, már régen kidobták. Feltételezhető az is, hogy az alkatrészt egy olcsóbbra cserélték ki. Gyanús, nagyon gyanús.

Kényelmi szolgáltatások hiánya

Ma már alapvető egy szerviznél, hogy kényelmi szolgáltatásokat biztosítson. Ilyennek számít, hogy a szerelő legalább napra pontosan meg tudja mondani, mikorra végez a javítással. Fontos lenne, hogy házhoz menjenek a szakemberek, ha erre nincs lehetőség, akkor biztosítsanak futárszolgálatot. Ha valamiért ez sem működik, legyenek rugalmasak: küldjék el ügyfelüknek egy átvevő pontra a kész laptopot vagy más hordozható készüléket. Ezek hiánya rugalmatlanságról, felesleges spórolásról, hozzá nem értésről is árulkodhat.