+36 34 783 810

Segíthetünk?

  Hétfőtől-Péntekig: 8:00-16:00

  2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/B II./6.

Régi számítógép adatainak mentése

Közzétéve: 2018.04.11.

Adatmentés céljából hoztak hozzánk egy nem éppen fiatal asztali számítógépet. A gép bekapcsolás után nem adott képet, ezért nem tudták megoldani a merevlemezen tárolt fontos információk mentését.

Régi számítógép adatainak mentése

Sikeres adatmentés

Első dolgunk természetesen az volt, hogy szétszedtük a számítógépet a probléma felderítése érdekében. A konfiguráció az alábbi paraméterekkel rendelkezett:

 • Gigabyte GA-8SML alaplap
 • Intel Celeron 2.2 GHZ processzor
 • Kingmax DDR-400MHZ 512MB és 256MB memória
 • FSP 215W tápegység
 • ATI Radeon 9200 SE 64MB videokártya
 • Western Digital 40GB HDD
 • Eredeti Windows XP operációs rendszer

Mivel nem volt kép, kiszedtük a dedikált videokártyát, hátha az alaplapi integrált elindul, de sajnos ez nem oldotta meg a problémát, hiszen egyik videókártya sem bizonyult működőképesnek.

Ezt követően kiszereltük a HDD-t, és egy külső házba helyeztük, amit csatlakoztattunk egy működő számítógéphez, és sikeresen lementettük a szükséges adatokat. Megközelítőleg 300MB adatot mentettünk meg, amiket egy CD lemezre írva adtunk át ügyfelünknek.

A fényképek LENOVO YOGA 3 PRO tablettel készültek.

Kapcsolódó tartalom

Miért fontos a biztonsági mentés?

Tegyük fel magunknak az elkerülhetetlen kérdést: Mi történne, ha holnapra minden adat eltűnne a számítógépünkről? Nap mint nap találkozunk olyan felhasználókkal, akiknek eszébe sem jut, hogy a kulcsfontosságú adataik veszélyben vannak. Az adatok megőrzése érdekében párhuzamosan több megoldást is alkalmazni kell, nem elég csupán egyetlen egyre hagyatkozni.

Kiemelt hírek

2019. Január 25.

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

Gyakori probléma ügyfeleink között, hogy túl későn hozzák be a számítógépüket vagy laptopjukat a szervizünkbe, és nem veszik figyelembe, vagy nem veszik észre időben a merevlemez állapotának romlását.

2018. Július 31.

A világ legkisebb számítógépei

Jelenleg a világon a 0,3 mm-es számítógép a legkisebb, melyet a Michigani Egyetem kutatói készítettek el. Ennél egy mérettel nagyobb az IBM Research találmánya, ami 1mm x 1mm-es.

2018. Február 17.

Mire használható egy drón?

A drónok a 2017-es év legfelkapottabb ajándékötletei között szerepeltek, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen reptetik magasba ezeket a kvadrokoptereket. Gyorsan és messzire képesek repülni, rádiós távirányítóval, okostelefonnal vagy tablettel egyaránt vezérelhetőek, igazi kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

Facebook oldalunk

Facebook oldalunk

Kérdése van?

Írja meg nekünk kérdéseit, csapatunk minden üzenetre gyorsan válaszol.

További elérhetőségeink
 • Cím: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/b. II./6.
 • Telefonszám: +36 34 783 810
 • E-mail: info@reelcomp.hu
 • Hétfőtől-Péntekig: 08:00-16:00
Reelcomp iroda Tatabányán