+36 34 783 810

Segíthetünk?

  Hétfőtől-Péntekig: 8:00-16:00

  2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/B II./6.

Számítógép tisztítás

Közzétéve: 2017.01.07.

A számítógépek egyik legnagyobb ellensége a por. Az apró réseken át bejutó por megakadályozza, hogy számítógépünkben a levegő szabadon mozogjon. Legyen bármilyen tiszta egy lakás, sajnos ez a jelenség egy idő után elkerülhetetlen. 

Számítógép takarítás

A gépek legnagyobb ellensége a por

Egyik ügyfelünk behozta a számítógépét, hogy nem működik megfelelően, lassú és hangos. Alkatrésznek adta nekünk, és kérte hogy segítsünk neki egy egyedi PC összeállításában. Természetesen azonnal megvizsgáltuk a behozott számítógépet, hogy mi lehet vele a probléma, mi az ami menthető, mit lehet felhasználni alkatrésznek. Mikor kinyitottuk, a képeken látható állapot fogadott minket. Nagyon meglepődtünk. Kértünk egy napot az ügyféltől, bízza ránk a számítógépét, és jöjjön vissza másnap a továbbiak miatt.

Amit elment az ügyfél, darabokra szedtük a számítógépet és alaposan kipucoltuk. Porszívó, kompresszor, ecset, kontakttisztító. Mindent bevetettünk annak érdekében, hogy visszaadjuk az alkatrészek eredeti állapotát. 3 órán át tartó sürgés-forgás után elkészültünk vele. Ekkor bekapcsoltuk.

Tisztítás után egy halk, és viszonylag gyors számítógépet kaptunk. Rendszerfrissítés után kellően felgyorsult. Másnap megmutattuk az ügyfelünknek is. Nem hitt a szemének. Nem kérte az új gép összeállítását, hiszen a PC tökéletesen működött.

A laptopokat és a PC-ket legalább évente érdemes kitakarítani. Ez szerencsére olcsón megúszható beavatkozás. Szervizünk elvégzi Ön helyett a takarítást, ezzel hosszabb életet biztosítva számítógépének.

Kapcsolódó tartalom

Porszem a gépezetben

A por megtelepszik az asztali számítógépben ugyanúgy, mint egy laptop belsejében. Ilyenkor az eszköz hűtése kerül veszélybe. Szervizünk azonban elvégzi Ön helyett a takarítást, ezzel hosszabb életet biztosítva számítógépének.

Kiemelt hírek

2019. Január 25.

Miért fontos a merevlemez állapotának ellenőrzése?

Gyakori probléma ügyfeleink között, hogy túl későn hozzák be a számítógépüket vagy laptopjukat a szervizünkbe, és nem veszik figyelembe, vagy nem veszik észre időben a merevlemez állapotának romlását.

2018. Július 31.

A világ legkisebb számítógépei

Jelenleg a világon a 0,3 mm-es számítógép a legkisebb, melyet a Michigani Egyetem kutatói készítettek el. Ennél egy mérettel nagyobb az IBM Research találmánya, ami 1mm x 1mm-es.

2018. Február 17.

Mire használható egy drón?

A drónok a 2017-es év legfelkapottabb ajándékötletei között szerepeltek, nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen reptetik magasba ezeket a kvadrokoptereket. Gyorsan és messzire képesek repülni, rádiós távirányítóval, okostelefonnal vagy tablettel egyaránt vezérelhetőek, igazi kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

Facebook oldalunk

Facebook oldalunk

Kérdése van?

Írja meg nekünk kérdéseit, csapatunk minden üzenetre gyorsan válaszol.

További elérhetőségeink
  • Cím: 2800 Tatabánya, Mártírok útja 81/b. II./6.
  • Telefonszám: +36 34 783 810
  • E-mail: info@reelcomp.hu
  • Hétfőtől-Péntekig: 08:00-16:00
Reelcomp iroda Tatabányán