Számítógép szerviz Tatabánya

Toshiba Satellite L40 és az eredeti Windows XP

Egy Windows XP operációs rendszerrel telepített lassú és poros laptopot kaptunk gyorsításra. Csodát mi sem tudunk tenni, de amit lehetett, azt kihoztuk a gépezetből. Az eredeti Windows XP helyett Refurbished Windows 7 operációs rendszert telepítettünk rá.

Toshiba Satellite L40 és az eredeti Windows XP

Eredeti Windows XP helyett Refurbished Windows 7

Mivel az XP már 2014 óta nem támogatott operációs rendszer, semmiképp nem javasolt annak használata, mert nem jelennek meg az újabb rendszerfrissítések, amik védetté tehetnék a rendszert a támadásokkal szemben. Ebből adódóan az XP helyett Windows 7 Refurbished operációs rendszer került rá, ami ugyanolyan jogtiszta szoftver, csak jóval olcsóbban lehet hozzájutni.

A refurbished liszensz egy felújított liszensz, amit már korábban megvásárolt valaki, de már nem tart rá igényt. Hogy ezek a szoftverek ne vesszenek kárba, kitalálták, hogy egy kedvezőbb áron újra eladhatóak és használhatóak. Általában az eredeti ár feléért, vagy néha még ennél is olcsóbban hozzá lehet jutni az ilyen termékekhez. Mindössze három feltételnek kell megfelelnie a számítógépnek, ha refurbished szoftvert szeretnénk rátelepíteni:

  • Használt legyen.
  • Az eredetileg értékesített alaplappal rendelkezzen.
  • Legyen rajta eredetiségi tanúsítvány (valamilyen korábbi Windows matrica)

Eredetiségi tanúsítvány (COA)

Tatabányai irodánkban minden ügyfelünk igényelhet ilyen szoftvert, akinek szüksége van rá. Kínálatunk: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10.

A fényképek LENOVO YOGA 3 PRO tablettel készültek.